5 reisfilms die je gezien moet hebben!!


Het is tijd voor een een filmmarathon want wij hebben hier een lijstje voor je gemaakt met de 5 beste reisfilms die je echt gezien moet hebben. Sommige gaan over reizen zelf, andere over verschillende culturen of spelen zich af in een ver land.

Mocht je inspiratieloos zijn voor je volgende reis dan gaat dit je zeker verder helpen.

The Beach
In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen.
Zelf naar dit eiland? Phi Phi Leh

 

Lost in Translation
Een film over de eenzaamheid van twee personages die dwalen door een immense, chaotische stad Tokyo waarvan ze de taal niet spreken en de cultuur niet begrijpen. Enkel omdat ze elkaars taal wel spreken, raken ze bevriend, hoewel ze wat karakter betreft totaal van elkaar verschillen.
Ook naar Tokyo? tokio.nlInto the wild
De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska.

 


Walter Mitty
Er komt een moment dat je stopt met dromen en je je eigen lot gaat bepalen. Voor Walter Mitty, een dagdromer die aan zijn anonieme bestaan ontsnapt door in een fantasiewereld te verdwijnen, is dat moment nu. Wanneer hij zijn baan dreigt te verliezen, zoekt Walter een oplossing in de “echte” wereld en komt hij terecht in een groter avontuur dan hij ooit had durven dromen.

 

127 hours
Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de bergen komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof.
Ook naar deze cliff?Blue John Canyon