Welke foto spullen mag je niet vergeten op reis.


Hoe vervelend is het dat als je op het punt staat net die geweldige foto te maken dat je er achter komt dat je niet de juiste apparatuur bij je hebt op reis.

Je wilt natuurlijk het liefst alles meenemen. Helaas past dat dan weer niet in je bagpack. Hier een lijst van foto apparatuur die je niet mag vergeten op reis.

Een goede foto tas
Tijdens mijn reizen gebruik ik altijd mijn Lowepro flipside 300 tas mee. Hier past precies alles in wat je nodig hebt. Het goede aan deze tas vind ik dat de ritssluiting aan de achterkant zit. Zodat je er alleen bij kan als je je tas af doet. Fotografie spullen zijn niet goedkoop dus op een goede bescherming moet je zeker niet bezuinigen. Niets is vervelender als je een tas hebt waar het water doorheen komt en al jouw mooie apparatuur kapot gaat.

 

 

 

fototas

 

 

 

 

2008051313063477_00o

 

Welke lenzen?
Denk goed na over wat je gaat fotograferen op je reis. Ga je wildlife spotten in Kenia neem dan een zoomlens mee. Dieren zitten over het algemeen verder weg. Ga je de natuur en landschappen fotograferen vergeet dan zeker je groothoeklens niet.

Statief
Het is altijd een beetje een gesjouw onderweg. Altijd maar dat ding onder je arm. Maar het is het meer dan waard! Je zal maar in IJsland zijn en het noorderlicht zien. Dat is een foto van 30 seconde, dat lukt je helaas niet zonder statief. Ook landschappen krijg je veel scherper met een statief. Het is een beetje afzien maar het word zeker beloond als je je foto's terug ziet!

 

 

help me buy tripods

 

macbook-air-egypt

Laptop
Die uren terug in het vliegtuig half slapend kan je veel beter besteden! Pak je laptop en ga je alvast je foto's bewerken. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet heb je de helft van je foto's al bewerkt.

Filters
Op reis waar de zon soms fel schijnt is het handig om een polarisatie filter mee te nemen. Zo krijgen je foto's net dat beetje extra. Ook neem ik altijd een grijsfilter mee, dit zodat je lange sluitertijden kan gebruiken. Dit geeft weer een bijzonder effect bij watervallen en rivieren.

 

images